Vergoedingen

Vergoedingen

Volwassenen

Voor de behandeling van volwassenen is voor de vergoeding van een behandeling door zorgverzekeraar een verwijzing van een huisarts of andere erkende verwijzer, een contract met de zorgverzekeraar (zie hieronder) en een indicatie voor behandelen noodzakelijk. Belangrijk is om te weten dat altijd eerst het eigen risico aangesproken wordt van het jaar of de jaren waarin de afspraken plaatsvinden. Dit is in 2023 €385,-, mits u zelf geen verhoogd eigen risico heeft gekozen. Let op: wanneer u van zorgverzekeraar wisselt, kijk dan voor vergoeding op de website of de praktijk wel een contract heeft met de nieuwe zorgverzekeraar.

Voor 2024 zijn contracten voor afgesloten met de volgende zorgverzekeraars:

 • a.s.r. (a.s.r. zorg en Ik kies zelf van a.s.r. zorg)
 • Caresq (Aevitae)
 • CZ (CZ, OHRA Nationale Nederlanden, Just, CZ Direct en PZP (Politie Zorg Polis)): beperkt budget
 • DSW (DSW, inTwente en Stad Holland)
 • Eno (Salland)
 • Menzis (Menzis, Hema, VinkVink en Anderzorg)
 • ONVZ (ONVZ, VvAA en ONVZ Expats)
 • Salland (Salland Zorgverzekeringen, HollandZorg, Zorgdirect)
 • VGZ (Univé, ZEKUR, VGZ, IZZ, VGZ Bewuzt, MVJP, Zorgzaam, IZA en UMC)
 • Zilveren Kruis (Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, ProLife, ZieZo, De Friesland Zorgverzekeraars)
 • Zorg en Zekerheid (Zorg & Zekerheid en AZVZ)

 

Kinderen tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat zorg bekostigd wordt door de gemeente. Om voor vergoeding door de gemeente in aanmerking te komen, zijn een contract met de gemeente van de woonplaats van het aangemelde kind, een indicatie van de gemeente of verwijsbrief van een erkende verwijzer en een indicatie voor behandelen noodzakelijk. In 2022 is voor 12 van de 14 Twentse gemeenten (Hof van Twente en Almelo niet) een overeenkomst afgesloten. Voor behandeling van kinderen is er geen eigen risico en wordt er maandelijks gedeclareerd aan de desbetreffende gemeente.

 

Behandeltarieven overig product en zelfbetalers

Soms willen mensen hun eigen onderzoek/behandeling of die van hun kind zelf bekostigen. Hiervoor is geen verwijzing van de huisarts of indicatie van de gemeente nodig en er zullen geen gegevens naar de zorgverzekeraar of gemeente gaan. Daarnaast kan het zijn dat een behandeling niet vergoed wordt, omdat deze onder de niet-verzekerde zorg valt.

Tarieven overig product en zelfbetalers

Sessie cliënt

€ 97,50

Per 45 minuten

Onderzoek en rapportage

€ 85,00

Per 60 minuten

Contact/overleg met derden

€ 25,00

Per 15 minuten

Facturen worden in principe maandelijks verstuurd, tenzij hierover andere afspraken zijn gemaakt. Meer informatie over de betalingsvoorwaarden is hier te vinden.

 

Afzeggen afspraak

Vanzelfsprekend kan het voorkomen dat een geplande afspraak afgezegd moet worden. Houd er rekening mee dat bij het niet verschijnen op de afspraak of het niet tijdig afzeggen van een afspraak, dat wil zeggen binnen 24 uur afmelden, de zorgverzekeraar of gemeente deze zogenaamde ‘no-shows’ niet vergoed. Bij afzegging binnen 24 uur, ben ik om die reden genoodzaakt om administratiekosten in rekening te brengen. Deze kosten kunnen niet ingediend worden bij zorgverzekeraar of gemeente.

Tarieven no-show

Administratiekosten

€ 50,00